Εκδοθέντα Βιβλία

Ο Πνευματισμός και ο σύγχρονος Άνθρωπος - 342 σελ.

ISBN: 960-7874-07-2
Εκδόσεις:  ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ “ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ”  –  Αθήνα  2003

 Το πα­ρόν βι­βλί­ο α­να­φέ­ρε­ται στις θε­ω­ρη­τι­κές βά­σεις του πνευ­μα­τι­σμού, στην ε­φαρ­μο­γή του α­πό τον σύγ­χρο­νο άν­θρω­πο, και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της ύ­παρ­ξης του α­ο­ρά­του Πνευ­μα­τι­κού Κό­σμου.

     Ο α­κραιφ­νής Πνευ­μα­τι­σμός συ­νί­στα­ται στην ε­πι­κοι­νω­νί­α με τις Θεί­ες Δυ­νά­μεις του Ου­ρα­νού.  Η ε­πι­κοι­νω­νί­α αυ­τή εκ­δη­λώ­νε­ται με ποι­κί­λες μορ­φές, εί­τε δια των φαι­νο­μέ­νων, εί­τε δια της με­τα­δό­σε­ως δι­δα­σκα­λι­ών εκ μέ­ρους των Ου­ρα­νί­ων Δι­δα­σκά­λων, οι ο­ποί­οι εί­ναι Ον­τό­τη­τες α­νω­τέ­ρας ε­ξε­λί­ξε­ως στον Πνευ­μα­τι­κό Κόσμο. Για τα θέ­μα­τα αυ­τά ο α­να­γνώ­στης θα κα­τα­το­πι­στεί πλη­ρέ­στε­ρα μέ­σα α­πό τις σε­λί­δες του πα­ρόν­τος βι­βλί­ου.

     Σχε­τι­κά με τις αρ­χαι­ό­τε­ρες κα­τα­βο­λές αλ­λά και με την ε­ξέ­λι­ξη του Πνευ­μα­τι­σμού πα­ρα­πέμ­πο­με στο άλ­λο βι­βλί­ο μας με τον τί­τλο: «Πνευ­μα­τι­σμός. Ι­στο­ρι­κ τεκ­μή­ρια α­πό την Ελ­λ­δα και τον Χρι­στι­α­νι­σμό», Α­θή­να 1995 (έκδ. Π.Ο.Α. «Το Θεί­ον Φως»). Σε αυτό, στο πρώ­το κε­φά­λαι­ο με τον τί­τλο «Τι εί­ναι ο Πνευ­μα­τι­σμός» ε­ξε­τά­ζον­ται με συν­το­μί­α κά­ποι­α θέ­μα­τα που ε­δώ α­να­πτύσ­σον­ται ε­κτε­νέ­στε­ρα. Υ­πάρ­χουν ό­μως ε­κεί και με­ρι­κά συμ­πλη­ρω­μα­τι­κά κε­φά­λαι­α, που πι­στεύ­ο­με πως εί­ναι α­πα­ραί­τη­τα για την ο­λο­κλη­ρω­μέ­νη ε­νη­μέ­ρω­ση του α­να­γνώ­στη.

 

 

 

Το πα­ρόν βι­βλί­ο α­πο­τε­λεί κα­τά κά­ποι­ον τρό­πο την συ­νέ­χεια του προ­η­γου­μέ­νου και α­να­φέ­ρε­ται στις θε­ω­ρη­τι­κές βά­σεις του πνευ­μα­τι­σμού, στην ε­φαρ­μο­γή του α­πό τον σύγ­χρο­νο άν­θρω­πο και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα του Πνευ­μα­τι­κού Κό­σμου. Το πε­ρι­ε­χό­με­νό του χω­ρί­ζε­ται στα α­κό­λου­θα Κε­φά­λαι­α:

     Κεφάλαιο Α´: «Ο άν­θρω­πος και ο προ­ο­ρι­σμός του». Ε­κτί­θε­ται, σε γε­νι­κές γραμ­μές, η δι­δα­σκα­λί­α του πνευ­μα­τι­σμού σχε­τι­κά με τον προ­ο­ρι­σμό και τα κα­θή­κον­τα του αν­θρώ­που κα­τά την γή­ι­νη ζωή του. Πα­ράλ­λη­λα ε­ξε­τά­ζον­ται με­ρι­κές συ­να­φείς έν­νοι­ες, ό­πως η με­τεν­σάρ­κω­ση, το κάρ­μα, το πε­πρω­μέ­νο κ.λπ., με εύ­λη­πτο τρό­πο, ώ­στε να γί­νουν κα­τα­νο­η­τές α­πό ό­λους.

     Κεφάλαιο Β´: «Τα πνευ­μα­τι­στι­κά φαι­νό­με­να». Πε­ρι­γρά­φον­ται α­να­λυ­τι­κά τα κυ­ρι­ώ­τε­ρα α­πό τα λε­γό­με­να πνευ­μα­τι­στι­κά φαι­νό­με­να, α­πό τα πιο α­πλά μέ­χρι τα α­νω­τέ­ρας υ­φής. Η γε­νι­κή ερ­μη­νεί­α τους εί­ναι ό­τι ό­λα ο­φεί­λον­ται σε ε­νέρ­γει­ες ή πα­ρεμ­βά­σεις πνευ­μα­τι­κών ον­το­τή­των, δι­α­φό­ρων βαθ­μί­δων ε­ξε­λί­ξε­ως, οι ο­ποί­ες έ­τσι εκ­δη­λώ­νουν την πα­ρου­σί­α τους ή εκ­πλη­ρώ­νουν κά­ποι­α α­πο­στο­λή, μέ­σα στα πλαί­σια των κα­θη­κόν­των τους.

     Κεφάλαιο Γ´:  «Ο α­κραιφ­νής πνευ­μα­τι­σμός». Ε­κτί­θεν­ται οι βα­σι­κές αρ­χές του α­κραιφ­νούς πνευ­μα­τι­σμού, ή­τοι του α­παλ­λαγ­μέ­νου α­πό ε­γω­ι­στι­κές τά­σεις και α­το­μι­κά συμ­φέ­ρον­τα. Γίνεται η δι­ά­κρι­ση α­πό τον αρ­νη­τι­κό πνευ­μα­τι­σμό, ό­πως γρά­φο­με και στο α­να­φερ­θέν βι­βλί­ο μας «Πνευ­μα­τι­σμός» (σελ. 26 κ. εξ.). Ε­ξε­τά­ζον­ται οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις της κα­θα­ράς υ­γιούς ε­πι­κοι­νω­νί­ας, η συμ­πε­ρι­φο­ρά των με­σα­ζόν­των, τα πο­ρί­σμα­τα εκ των ε­πι­κοι­νω­νι­ών, κα­θώς και τα φαι­νό­με­να α­νω­τέ­ρας πνευ­μα­τι­στι­κής στάθ­μης.

     Κεφάλαιο Δ´: «Ο Πνευ­μα­τι­κός Κόσμος». Πε­ρι­γρά­φε­ται, με βά­ση τα κεί­με­να των Ου­ρα­νί­ων Δι­δα­σκά­λων, η δο­μή, η ορ­γά­νω­ση και η λει­τουρ­γί­α του  Ε­που­ρα­νί­ου Βα­σι­λεί­ου, το ο­ποί­ο α­πο­κα­λεί­ται Πνευ­μα­τι­κός Κό­σμος. Γίνεται ο δι­α­χω­ρι­σμός των Α­γα­θῶν α­πό τα Πο­νη­ρά πνεύ­μα­τα και ε­πε­ξη­γούν­ται οι δι­α­βαθ­μί­σεις των. Ε­κτί­θε­ται ε­πί­σης η δι­α­δρο­μή που α­κο­λου­θεί η κά­θε αν­θρώ­πι­νη ψυ­χή με­τά τον θά­να­το, μέ­χρις ό­του κα­τα­λά­βει την θέ­ση της εν­τός του  Ε­που­ρα­νί­ου Βα­σι­λεί­ου, μα­ζί με τις άλ­λες ον­τό­τη­τες.

     Τα Κε­φά­λαι­α αυ­τά εί­ναι σχε­τι­κώς α­νε­ξάρ­τη­τα με­τα­ξύ τους, λό­γω της δι­α­φο­ρο­ποι­ή­σε­ως των θε­μά­των τους. Σε αρ­κε­τά ση­μεί­α ό­μως αλ­λη­λο­συμ­πλη­ρώ­νον­ται και αλ­λη­λο­κα­λύ­πτον­ται.

      Ο α­να­γνώ­στης μπο­ρεί να αρ­χί­σει την με­λέ­τη του βι­βλί­ου α­πό ό­ποι­ο Κε­φά­λαι­ο τον εν­δι­α­φέ­ρει πε­ρισ­σό­τε­ρο. Εάν με­ρι­κά πράγ­μα­τα του φα­νούν ά­γνω­στα ή δυσ­νό­η­τα, κα­λόν εί­ναι να τα κρα­τή­σει υ­π’ ό­ψιν μέ­χρι την ο­λο­κλή­ρω­ση της με­λέ­της, ο­πό­τε πι­στεύ­ου­με ό­τι θα λυ­θούν οι πε­ρισ­σό­τε­ρες α­πο­ρί­ες του.

Περιεχόμενα

Αποσπάσματα

Διαβάστε εδώ αποσπάσματα του βιβλίου